Zonnecollectoren

Bespaar op uw verwarmingskosten met zonnecollectoren en een zonneboiler. Zonnecollectoren nemen warmte van de zon op en deze warmte wordt vervolgens opgeslagen in een boiler-vat. U heeft de keuze uit drie soorten zonnecollectoren: vlakke platen, vacuümbuizen en heatpipes. Wij adviseren graag welk type zonnecollectoren het beste bij uw situatie past. Onze monteurs staan garant voor een professionele plaatsing. Wij zorgen ervoor dat het volledige systeem klaar is voor gebruik.

Hoe werken zonnecollectoren?

Door de zonnecollectoren loopt een buizenstelsel dat verbonden is met de zonneboiler. De energie van de zon die door de zonnecollector wordt opgevangen, verwarmt de vloeistof in deze buizen. De vloeistof transporteert de warmte naar de zonneboiler, waar de warmte wordt afgegeven aan het water. Dit warme water kunt u vervolgens gebruiken om te douchen of voor andere doeleinden. Ook is het mogelijk om het voorraadvat aan te sluiten op de cv-ketel, die het water in het vat (wanneer dit nodig is) kan bij verwarmen. Aansluiting op een warmtepomp is ook een optie.

Besparen op energiekosten

Met zonnecollectoren en een zonneboiler bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten. Uiteraard wordt het hoogste rendement behaalt op zonnige dagen. Zonnecollectoren zorgen voor een aanzienlijke daling van de maandelijkse energielasten, vooral als een groot deel van deze kosten opgaan aan het gebruik van warm water. Ook creëert u extra waarde voor uw woning. Over het algemeen verdient u de investering binnen enkele jaren weer terug. Wij helpen u graag om het rendement te berekenen.

Combinatie warmtepomp

Voor de meest duurzame oplossing combineert u de zonnecollectoren met een warmtepomp en zonnepanelen. De warmtepomp haalt energie uit onder andere de buitenlucht en zet deze om in warmte, maar een warmtepomp kan ook voor koeling zorgen. De zonnepanelen zorgen voor elektriciteit om onder andere de warmtepomp aan te drijven. De warmtepomp kan echter ook restwarmte van de zonneboiler benutten. Door deze systemen te combineren realiseert u een volledig energieneutraal systeem. De waterpomp verder nog te combineren met een cv-ketel.

Deskundig advies

Voor deskundig advies over zonnecollectoren en zonneboilers bent u bij Struik Installatietechniek aan het juiste adres. Wij adviseren u ook over de meest optimale plek om de zonnecollectoren te plaatsen. Uiteraard is het van belang dat er zoveel mogelijk zon op de zonnecollectoren schijnt. Ook is het belangrijk dat de zonnecollectoren onder de juiste hellingsgraad geplaatst worden.

Afspraak maken

Voor een afspraak kunt u bellen met telefoonnummer 0653692213 of een e-mail sturen naar info@struikinstallatietechniek.nl. Wij installeren zonnecollectorenen zonneboilers in onder meer Almkerk, Dussen, Werkendam, Sleeuwijk, Gorinchem, Giessen, Hank, Woudrichem, Breda, Raamsdonkveer, Dongen, Oosterhout, Hardinxveld-Giessendam, Wijk & Aalburg, Veen, Nieuwendijk en Meerkerk.
Call Now Button